Kategorier
Antroposofisk medicin Immunforsvar

Høringssvar til udkast til forslag til Lov om epidemier m.v.

Undertegnede, som er læge, psykiater med speciale i antroposofisk medicin (Rudolf Steiner inspireret lægevidenskab), har netop erfaret muligheden for høringssvar i sidste øjeblik:

Min bekymring (udover at være enig med mange meget kritiske kommentarer) bunder i det almindelige snævre syn på sundhed og sygdom:

Da penicillin i sin tid tog sin anvendelse, var det blandt andet på baggrund af to professorers indbyrdes uenighed om årsagen til sundhed og sygdom:

Professor 1 mente, at det var mikroorganismer, som derfor skulle udryddes om muligt.

Professor 2 mente, at det aldrig ville kunne lade sig gøre uden samtidig at udrydde menneskeheden, da menneskets liv afhænger af mikroorganismerne. I stedet skulle man arbejde på at styrke menneskets immunsystem, så mikroorganismerne ikke kunne skade, men kun gøre gavn!

Professor 1 fik medicinalbranchen på sin side, hvorfor penicillin kom på markedet.

Men da han lå på sit dødsleje, bad han om en samtale med professor 2. Han trak ham ned til sin mund og hviskede: Du havde nu alligevel ret!

Dette er en sand historie. (Navnene kan efterspores).

Som udviklingen er gået, er antibiotika bliver giftigere og giftigere, og mikroorganismerne kæmper for deres overlevelse De er nemlig ikke fjender men hjælpere, så for at overleve, kan de mutere, og det gør de hurtigere end mennesket kan følge efter med vaccinationer.

Så dette er en advarsel: Tænk som professor 2: Han havde nemlig ret!

Med venlig hilsen

Marianne Schønemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *